ANSAMBEL O ANSAMBLU
There are no translations available.

Ansambel Stanka Petriča je bil ustanovljen septembra leta 2010. Stanko je v ansambel povabil še Nežo Petek, Jožico Kovač ter Tomaža Svetlina. Jeseni 2011 se jim je pridružila še Natalija Zamernik. Poleti 2013 je iz ansambla odšla Jožica Kovač, na novo pa sta se pridružili Petra Švab in Anja Zalokar.


alt
Stanko Petrič
rojstni datum: 28.12.1967
domači kraj: Blatna Brezovica (Vrhnika)
stan: vezan, dva sinova
glasba: Z glasbo se je začel ukvarjati pri 12 letih.
ansambli: Med letoma 2004 in 2010 je sodeloval z ansamblom Svetlin, leta 2010 pa je ustanovil ansambel Stanka Petriča.
hobiji: Rad smuča, hodi na izlete s prijateljem Bojanom z njegovo jahto po Jadranu, zelo rad igra košarko, je pa tudi velik ljubitelj živali.
 

Bolj podrobno pa je predstavljen v rubrikah 'življenjepis' in 'glasba'.

alt Natalija Zamernik
rojstni datum: 21.5.1983
domači kraj: Podvolovljek (Luče)
stan: vezana, ima tudi sina
glasba: Prve pesmice je prepevala že pri svojih dveh letih :) Kasneje je sodelovala v otroškem/mladinskem pevskem zboru v O.Š. Blaža Arniča LUČE in dekliškem pevskem zboru v gimnaziji Celje center.
ansambli: V času študija se je preizkusila v rock skupini, na koncu pa je leta 2007 začela prepevati z Romanom Maroškom kot Duo Par ne par do leta 2010, ko je začela pri ansamblu Ponočnjaki. Sedaj poje pri ansamblu Stanka Petriča.
hobiji: Največ časa posveča svojemu sinu, sicer pa obožuje morje, sprehode v naravi, dobro glasbo in ples do jutranjih ur v družbi prijateljev.

 
alt Neža Petek
rojstni datum: 16.10.1985
domači kraj: Podvolovljek (Luče)
stan: vezana, ima tudi dve hčerki
glasba: Resneje se je harmoniko začela učiti pri 10 letih. Učil jo je Robi Zupan.
ansambli: Leta 1999 je igrala pri ansamblu Frajle, med letoma 2000 in 2006 pa je s harmoniko nastopala kot ena izmed Navihank. Sedaj pa igra pri ansamblu Stanka Petriča.
hobiji: Izstopa glasba, če pa le najde nekaj časa, se z veseljem odpravi v hribe ali pa v gozd po nekaj gob. Zelo rada ima pse, še najrajši škotske ovčarje, kakršnega ima tudi doma.
alt Petra Švab
rojstni datum: 7.1.1987
domači kraj: Rifengozd - Laško
stan: vezana
glasba: V ansamblu igra diatonično harmoniko, s katero si je priigrala že številne medalje, priznanja in zlate plakete na Zlati harmoniki Ljubečne, za to pa ima zasluge priznan harmonikar Brane Klavžar.
ansambli: Začela z igranjem pri Polka Puncah, nato je skupaj z sestro imela ansambel Iskrice, katere so se po večletnem sodelovanju sporazumno odločile, da prenehajo z delovanjem. Kmalu zatem je na povabilo pristopila k Ansamblu Stanka Petriča.
hobiji: Veliko prostega časa posveča glasbi, rada se tudi odpravi v fitnes.
alt Anja Zalokar
rojstni datum: 28.4.1990
domači kraj: Rifengozd - Laško
stan: ima fanta :)
glasba: Glasba jo spremlja že od malih nog ter ji je v velik ponos. Najprej je začela igrati klarinet in saksofon, s katerim je dokončala srednjo glasbeno šolo v Celju. Tudi na študiju jo spremlja glasba, saj obiskuje Glasbeno pedagogiko v Mariboru. Je tudi članica Godbe v Laškem. Živi v prijetni vasici, kjer glasba in ubrano petje veliko pomenita. Anja je začela skupno glasbeno pot s sestro Petro, saj sta igrali na raznih prireditvah, največkrat pa sta presenetili kakšne sosede in prijatelje med praznovanji.
ansambli: Začela z igranjem kitare pri Iskricah, nato pa je pristopila k Ansamblu Stanka Petriča.
hobiji: Po napornih dnevih je nič ne sprosti bolj, kot dolg sprehod v naravi.

 
alt Tomaž Svetlin
rojstni datum: 28.12.1975
domači kraj: Moravče
stan: vezan, trije otroci
glasba: Z glasbo se je začel ukvarjati pri petih letih. 
ansambli: Nastopati je začel z bratoma Alešem in Andrejem kot Trio Svetlin. Kasneje je trio prerasel v ansambel, pri katerem je igral 18 let. Sedaj pa igra pri ansamblu Stanka Petriča.
hobiji: Eden glavnih hobijev je igranje v ansamblu Stanka Petriča, drugače pa se rad odpravi na smučanje ali pa na morje, doma pa se najraje sprosti tako, da odide na sprehod v naravo.

 

 

Ansambel Stanka Petriča v začetni zasedbi:


 


 

 

Sponzorji

Vode d.o.o.
Vse pravice pridržane © 2010-2024 stankopetric.si | O piškotkih

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

Sprejmem piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information